Tilaa uutiskirjeemme

Mitä on optinen kuitu? Oma ja jaettu kaista? Kapasiteetin tarve nyt ja tulevaisuudessa? 5G? Miten saan kuidun kiinteistölleni?

Kaikista näistä ja monesta muustakin kerromme kuituinfoilloissamme, joita syyskuulle on varattu seuraavasti aktiivisten kyläyhdistysten maille:
to 14.9. klo 18 työväentalo, Antskog
ke 20.9. klo 18 Wallhalla, Barösund
to 21.9. klo 18 Tähtelän Asema

Tervetuloa mukaan niin paikalliset asukkaat kuin kaikki muutkin!
Kahvitarjoilu


Tulemme mielellämme keskustelemaan kuidusta myös muualle. Mikäli olet valmis kokoamaan yhteen naapurustoasi/kyläläisiäsi, ota yhteyttä asiakasneuvontaamme, niin pääsemme asiassa eteenpäin.

Penkkiurheilijan unelmaviikonloppu on alkanut! Viasatin sporttikanavat on jo avattu vapaaseen katseluun ja tänään klo 16 aukeaa myös C More Max. Katso siis formuloita, jalkapalloa tai jääkiekkoa mielesi mukaan perjantaista sunnuntai-iltaan asti niin paljon kuin haluat näillä kanavilla:

C More Max (kanavanumero 149)
C More Max HD (202)
Viasat Jääkiekko HD (498)
Viasat Jalkapallo HD (452)
Viasat Urheilu (460)
Viasat Urheilu HD (464)

Kanavat näkyvät siis ilman TV-korttia ilmaiseksi kaikille kaapeli-tv-asiakkaillemme. HD-kanavien katseluun tarvitaan Cable Ready HD -laite.

Tämä ihanuus päättyy aikaisin maanantaiaamuna, joten nyt pikaisesti ruutujen ääreen!

C More F1 kuskit 2017

logo

Viasat avaa kolme urheilukanavaa ilmaiseen katseluun viikonlopuksi 25.-28.8:
- Viasat Urheilu HD (kanalplats 464)
- Viasat Jalkapallo HD (452)
- Viasat Jääkiekko HD (498)
Katseluun ei tarvita TV-korttia.

Nyt siis nautitaan sporttisesta viikonlopusta jalkapallon, jää- kiekon ja NFL- preseason matsejen parissa!

ohjelma uusi

Kesä on kaivuutöiden aikaa niin meillä kuin mullakin verkonrakentajilla. Teemme yhteistyötä mm. Carunan ja kaupunkien kanssa aina, kun se on järkevää. Esimerkiksi Pohjassa Brunkomin rantatiellä kaivetaan parhaillaan maahan sekä sähkö- että kuitukaapeleita. Yle Svenska kirjoittaa aiheesta ruotsiksi.

Carunan kaivuiden yhteydessä maahan laitetaan usein kuituverkkomme runkokaapeleita. Talokaapelit ja alueen muu tekniikka rakennetaan yleensä omana projektinaan hieman myöhemmin mm. yhteistyöprojektien aikatauluhaasteiden takia. Mikäli asut lähellä tällaista projektia ja olet kiinnostunut kuituliittymästä kiinteistöllesi, voit tehdä kiinnostusilmoituksen tai soittaa meille. Näin saamme sinuun yhteyden, kun verkkoon on mahdollista liittyä.

Tällä hetkellä meillä on työn alla niin yhteistyö- kuin omia kaivuuprojekteja Bäljarsissa, Kiilassa ja Djupbäckissä Karjaalla, Österbyssä Tammisaaressa sekä Hangonkylässä.

kaivuu

 

 

Sähköautojen latauspiste Keskuskadulla on nyt käyttövalmis. Latausasema kuuluu Virta-verkostoon, www.virta.fi.
Lataus maksaa 0,2 €/kWh. Kaikki sähköautoilijat ovat tervetulleita lataamaan autojaan pisteellemme!

elbil

Hallituksen tavoite lisätä sähköautoilua ja siten tukea kestävää kehitystä Suomessa vaatii yhteisiä panostuksia paikallistasolla.

OP ja Fortum rakentavat yhdessä sata latausasemaa noin 80 paikkakunnalle ympäri Suomea. Näistä neljä on suunniteltu Osuuspankki Raaseporin konttorien yhteyteen, kaksi Raaseporiin (Tammisareen ja Karjaalle), yksi Hankoon sekä yksi Kemiöön.

Sähköautojen käytön edistäminen latauspalveluja tarjoamalla on erinomainen tapa toteuttaa yhteiskunnallista rooliamme paikallistasolla. Haluamme edesauttaa sähköautoilun lisääntymistä ja yksinkertaistaa sähköautojen käyttöä uusilla palveluilla, kertoo Osuuspankki Raaseporin toimitusjohtaja Lars Björklöf. Osuuspankin konttorien yhteyteen rakennettavat latauspisteet ovat osa Fortum Charge & Drive -verkkoa, johon kuuluu yli 1200 latausasemaa pohjoismaissa. Reilu kolmasosa pisteistä on pikalatausasemia. Charge & Drive -asemia on Suomessa nyt reilu 90 kappaletta ja näistä 35 on pikalatausasemia.

Osuuspankki Raaseporin projektivastaava Magnus Roth kertoo, että jokaisella latausasemalla on kaksi latauspistettä, joiden teho on 2x22 kW tai 2x11 kW. Asemien suunnittelu konttorien yhteyteen on aloitettu ja rakentaminen alkaa mahdollisimman pian. Tavoitteena on saada ne käyttöön vuoden loppuun mennessä. Latausasemat ovat kaikkien vapaassa käytössä.
 
Karjaan Puhelin asentaa parhaillaan ensimmäistä 22 kW latauspistettään toimistonsa eteen Karjaalla. Osoitteessa Laaksokatu 7 sijaitseva piste on kaikkien käytettävissä ja sen toimittaa Tammisaaren Energia, joka on jo itse rakentanut neljä latausasemaa Raaseporiin ja Hankoon. Kaikki asemat kuuluvat Virta-verkostoon, joka on Suomen laajin julkisten latausasemaverkosto 250 pisteellään Hangosta Ivaloon. Roaming-partnereiden avulla Virta-asiakkaat voivat ladata autojaan yli 5000 avoimella latauspisteellä Euroopassa.

Karjaan Puhelimen strategiaan kuuluu liiketoiminnan harjoittaminen ja kehittäminen kestävän kehityksen ehdoilla. Yhtiön datakeskukset, jotka välittävät niin laajakaista-, tv- kuin puhelinpalveluita kuituverkossa, pyörivät pohjoismaisissa vesivoimaloissa tuotetulla sähköllä sekä paikallisella aurinkoenergialla. Yhtiö on lisäksi hiljattain tilannut ensimmäisen täysin sähköisen autonsa ja luonnollista on tuolloin tarjota latausmahdollisuus myös muiden sähköautoille, toteaa Karjaan Puhelimen toimitusjohtaja Henrik Ekblom.

latauspiste

Viasat Kulta -kanavapaketin rinnakkaistilauksen kuukausimaksu laskee heinäkuun alusta. Uusi hinta on vain 6,45 €/kk ja tulee automaattisesti voimaan myös vanhoille tilaajille. Vanha hinta oli 9,95 €/kk.

Porissa 10.-14.7. järjestettävä SuomiAreena-tapahtuma tullaan lähettämään suorana kaapeli-tv-verkossamme kanavapaikalla 265.

Kanavapaikka tulee näkyviin jo aikaisemmin, mutta varsinainen lähetys käynnistyy vasta tapahtuman alkaessa 10.7. Valtaosa televisioista ja digibokseista löytää kanavan automaattisesti. Jos näin ei käy, tee kanavahaku uudelleen.

Tammisaren palvelupisteemme Viherlehdonkadulla palvelee juhannuksen ja koulujen alun välillä (viikot 26-32) seuraavasti:
maanantaisin klo 11-17
tiistaisin ja perjantaisin 11-16

Puhelimitse numerosta 019 278 480 tavoitat asiakasneuvojamme koko kesän maanantaisin klo 9-17 ja muina arkipäivinä klo 9-16. Karjaan palvelupisteemme (Laaksokatu 7) on avoinna normaalisti ma klo 11-17 ja muina arkipäivinä klo 11-16.

Jälleenmyyjämme Tekniset ja Gigantti palvelevat Tammisaaressa laajemmin aukioloajoin, Teknisiltä saa myös tarvittaessa lainaan testimodeemin.

Viasat urheilukanavapakettien tilaajat saavat Viasat Viihde -kanavapaketin kanavat katseltavakseen kesän ajaksi. Etu on voimassa heinäkuun loppuun saakka ja edellyttää voimassa olevaa tilausta jostain seuraavista Viasat urheilukanavapaketista: Viasat Urheilu, Viasat Golf, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko.