Tilaa uutiskirjeemme

Karjaan Puhelimen e-laskut ja verkkolaskut, joiden eräpäivät ovat 30.11.2017 ja 1.12.2017 näkyvät asiakkaidemme verkkopankissa myöhässä pankin järjestelmäviasta johtuen. Pankki yrittää saada laskut verkkopankkeihin tänään tai huomenna.

Kiitämme asiakkaita, jotka ovat olleet yhteydessä meihin ja ihmetelleen e-laskujensa puuttumista.

500fi

 

Modernilla kuitu- tai ethernet-sisäverkolla varustettujen kuituasuntoyhtiöiden asukkaat voivat nyt tilata entistä nopeamman Kuitukaistan. Uuden Kuitukaista 500M:n maksimi latausnopeus on 500 Mbit/s, lähetysnopeus 200 Mbit/s ja hinta 59,90 €/kk.

Uusi nopeus on saatavilla myös lisänopeutena Yhtiökaistan tilanneisiin ja sisäverkkonsa saneeranneisiin yhtiöihin.

Valtava kupariverkon korvaava kuituverkon rakennusurakka loppusuoralla, vanhan verkon palvelut päättyvät 2018–2020

Karjaan Puhelin on vuodesta 2008 uudistanut televerkkoansa valokuitupohjaiseksi, koska vanhan kupariverkon elinkaari on päättymässä. Laajakaistan sekä tv-ja viihdepalveluiden kapasiteettitarpeet nähtiin jo kymmenen vuotta sitten kasvavan sellaisiksi, että ne pystytään toteuttamaan vain valokuidulla. ”Murros on merkittävä kun vanha tekniikka tulee siirtymään historiaan samanaikaisesti yhtiön 100 vuotisjuhlan kanssa vuonna 2020. Ilman askelta täysiveriseksi valokuituoperaattoriksi ei meillä olisi edellytyksiä tukea toiminta-alueemme kotitalouksia, yrityksiä ja kaupunkeja menestymään ja pysymään mukana kehityksessä”, toteaa Karjaan Puhelimen toimitusjohtaja Henrik Ekblom.

Viranomaisten tavoitteena olevia vakaita ja nopeita yhteyksiä ei koteihin ja yrityksiin ilman kuitua saada, eikä vanhaa verkkoa kannata rinnan uuden kuituverkon kanssa ylläpitää. Useat uudet ja tulevat verkkopohjaiset palvelut vaativat toimiakseen kuituverkon, joka on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen. Jo nyt markkinoilla olevia esimerkkejä ovat virtuaali- ja laajennettuun todellisuuteen perustuvat pelit ja suunnitteluohjelmat sekä mm. Netflixin tukemat 4K-lähetykset.  Tänä päivänä kuituliittymä on saatavilla isossa osassa Karjaan Puhelimen toimialuetta, joka ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen. Uusi kuituverkko tulee palvelemaan seutumme asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Karjaan Puhelimen kupariverkon palveluiden sulkuaikataulu

Koko toimialueemme vanhan kupariverkon palvelut suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä oheisen kartan mukaisesti. Osa Karjaan Kivipeltoa oli ensimmäinen alue, jossa huonokuntoisen kupariverkon palvelut lakkautettiin viime vuonna. Lisäksi yksittäisiä linjoja on jo purettu haja-asutusalueilla.
Seuraavina vuorossa ovat Kaunislahti, Meltolan eteläosa, Finby ja Malmkulla, joiden vanhat kuparipalvelut suljetaan noin vuoden päästä. Kunkin alueen asiakkaita tiedotetaan kupariverkon suluista ja kuitusaatavuudesta tarkemmin vielä erikseen.

Viimeiset perinteiset lankapuhelimet hiljenevät Karjaalla, Fiskarsissa, Pohjassa ja Snappertunassa vuonna 2020

Kupariverkon kautta välitettävät lankapuhelin-, laajakaista- (ADSL) ja kaapeli-tv-palvelut lakkaavat asetetun aikataulun mukaan. Kuitusaatavuusalueella näiden tilalle on saatavilla laajakaista-, kaapeli-tv- ja laajakaistapuhelin¬palveluita, jotka toimitetaan uuden kuituverkon kautta niin omakoti- ja asuntoyhtiöasujille kuin yrityksillekin.


Lisätiedot:
Henrik Ekblom, toimitusjohtaja, 044 744 0420
Patrik Gustafsson, tekninen johtaja, 044 744 0438


cu karta

Korvaavat palvelut tilattavissa kuidun kautta lähes kaikkialla

Miksi kupariverkon palvelut päättyvät?
Me Karjaan Puhelimella olemme vuodesta 2008 rakentaneet uutta kuituverkkoa alueilla, joissa rakentaminen on asukasmäärään nähden kannattavaa ja maantieteellisesti mahdollista. Tänä päivänä kuituliittymä on saatavilla isossa osassa toimialuettamme, joka ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen.
Vanha kupariverkko suljetaan asteittain, koska verkon kaapelit ovat vanhentuneita, eikä sen tekniikan tarjoama kapasiteetti enää riitä tämän päivän ja tulevaisuuden tiedonsiirtotarpeisiin. Vanhaa verkkoa ei kannata ylläpitää rinnan nykyaikaisen kuituverkon kanssa.
Useat uudet verkkopohjaiset palvelut vaativat toimiakseen kuituverkon, joka on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen. Se tulee palvelemaan seutumme asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Kupariverkon palveluiden sulkuaikataulu
Koko toimialueemme vanhan kupariverkon palvelut suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä oheisen kartan mukaisesti. Osa Karjaan Kivipeltoa oli ensimmäinen alue, jossa huonokuntoisen kupariverkon palvelut lakkautettiin viime vuonna. Lisäksi yksittäisiä linjoja on jo purettu haja-asutusalueilla.
Seuraavina vuorossa ovat Kaunislahti, Meltolan eteläosa, KTV ja Malmkulla, joiden vanhat kuparipalvelut suljetaan noin vuoden päästä. Kunkin alueen asiakkaita tiedotetaan kupariverkon suluista tarkemmin vielä erikseen.

Mitä palveluita vanhan kupariverkon sulku koskee?
Kupariverkon kautta välitettävät lankapuhelin-, laajakaista- (ADSL) ja kaapeli-tv-palvelut lakkaavat asetetun aikataulun mukaan.

Miten saan uusia palveluita suljettavien tilalle?
Kuitusaatavuusalueella voit tilata kuituliittymän sekä laajakaista-, kaapeli-tv- ja laajakaistapuhelinpalveluitamme, jotka toimitetaan uuden kuituverkon kautta. Tarkista heti saatavuus osoitteeseesi asiakaspalvelustamme tai sivulla www.omakuitu.fi/saatavuus ja tee tilauksesi tai kiinnostusilmoituksesi!

Mikäli kupariverkon palveluiden päättyminen herättää kysymyksiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.


cu karta

 

Paikalliskanava KEXTV:n lähetykset voi nyt katsoa myös HD-tarkkuudella kaapeli-tv- ja kuituverkossamme.

Uusi KEXTV HD -kanava on avattu tänään kanavapaikalla 77. Muutosten takia on kanavat haettava uudelleen. Kanavahaku tarvitaan myös vaikka tarkoitus olisi jatkossakin katsoa perinteistä lähetystä kanavapaikalla 76.

Perjantaina 20. ja 27.10 avaamme vasta klo 12.30 henkilökunnan ensiapukurssin takia.
Palvelemme siis näinä päivinä klo 12.30 - 16.00 sekä Karjaalla että Tammisaaressa.

LEHDISTÖTIEDOTE

CINIAN UUSI YHTEYS KYTKEE HANGON ALUEEN SUORAAN KANSAINVÄLISIIN TIETOVERKKOIHIN

Cinia Group Oy:n Suomen ja Saksan välisen C-Lion1-merikaapelin liittymä Hankoon on valmistumassa. Uusi yhteys lisää Länsi-Uudenmaan alueen kiinnostavuutta uusien elinkeinomahdollisuuksien ja työpaikkojen kannalta. Hangon ja Raaseporin alueen yritysten ja kuntien tavoitteena on muodostaa alueesta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmupiste Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin rinnalle. Cinian kansainvälistä verkkoa Hankoon rantautuminen täydentää uusilla reittimahdollisuuksilla.

”Länsi-Uudenmaalle liittymä on tärkeä, sillä se luo paremmat edellytykset yritysten kilpailukyvylle ja siten myös halulle etabloitua alueelle. Sitähän alue haluaa ja kaipaa, koska se edistää alueen kehitystä monesta eri näkökulmasta, esimerkiksi lisääntyvinä työpaikkoina, toteaa Raaseporin kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist.

”Valokuituyhteys Hangon kautta parantaa oleellisesti Länsi-Uudenmaan houkuttelevuutta yritysten silmissä ja edesauttaa merkittävästi pyrkimystämme houkutella muun muassa datakeskuksia alueelle”, sanoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

”Digitaalisen infrastruktuurin kehittäminen edistää koko seudun elinvoimaa, ja hankkeisiin tarvitaan kuntien ja elinkeinoelämän yhteistyötä. Hangon ja Raaseporin kaupungeissa on jo kaavoitettu valmiiksi alueita datakeskusten toteuttamishankkeiden nopeuttamiseksi.  Esimerkiksi Hangossa vanha tuontiautojen varastointialue ja Raaseporissa Horsbäckin alue ovat kaavan, sähkönsyöttöinfransa sekä alueen huippumodernin optisen kuituverkon puolesta valmiita alan yritysten käyttöön”, toteaa C-Fiber Hanko Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula.  

”Hangon ja Raaseporin kunnat sekä alueen elinkeinoelämä ovat selkeästi tarttuneet mahdollisuuksiin, jotka Cinian kansainvälinen verkko avaa. Tavoitteemme on tarjota nopeimmat ja luotettavimmat tietoliikenneyhteydet ja niihin perustuvia uusia liiketoimintamahdollisuuksia kaikkialla Suomessa toimiville yrityksille ja organisaatioille. Meille uusi yhteys luo täydentävän reitin pääkaapeliin ja mahdollisuuden reitittää länsisuunnalta tulevaa liikennettä suoremmin C-Lion1-kaapelijärjestelmään. Toinen rantautuminen on myös varautumista tietoliikenteen jatkuvuuden turvaamisessa”, sanoo Cinia Groupin toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

bild5

Kuva: Multifoto.fi

sjökabel

kabel

Kuvassa toimitusjohtajamme Henrik Ekblom, Länsi-Uudenmaan kauppakamarin toimitusjohtaja sekä C-Fiber Hanko Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula, tekninen johtajamme Patrik Gustafsson sekä Tammisaaren Energian toimitusjohtaja Frank Hoverfelt.


Cinia Group tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita sekä turvallisia pilvipalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Suomessa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen it-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinian C-Lion1-merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 200 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi

C-Fiber Hanko Oy on kuntien ja paikallisen elinkeinoelämän yhteisesti omistama yhtiö Hanko-Raaseporin alueella. C-Fiber Hanko Oy on yhteistyössä pääosin valtion omistaman Cinia Group Oy:n kanssa sopinut rahoitusmenettelystä, jolla toteutetaan Saksaan kulkevaan C-Lion1-merikaapeliin uusi haara Hankoon. Yhtiön tavoitteena on edesauttaa kansainvälisten tietoliikenneyhteyksien rantautumista Hangon ja Raaseporin alueelle, ja sitä kautta tehdä seudusta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmukohta mm. Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin rinnalle sekä pohjoiseen ja itään liittyville reiteille. Tällä yhtiö haluaa edistää datakeskusten ja muun dataintensiivisen teollisuuden rakentamista Länsi-Uudellemaalle. www.c-fiber.fi

TotoTV avataan veloituksetta katsottavaksi kaikille kaapeli-tv-asiakkaillemme 2.-15.10. Kanava näkyy ilman TV-korttia kanavapaikalla 398. Jos kanava ei näy automaattisesti, tulee laitteeseen tehdä uusi kanavahaku ja tarvittaessa tehdasasetusten palautus.

TotoTV:stä näet ravipäivän kohokohdat mm. Suomen, Ruotsin ja Ranskan raveista sekä huippulähdöt suurimmista ravikilpailuista maailmalta. Ohjelma-aika on päivittäin noin klo 12:00 – 23:30.

Kampanjaviikkojen kohokohtina ovat 7.10. Kriterium-ravit Tampereella ja 14.10. Toto76-ravit Mikkelissä. Helsingin Vermossa ravataan Toto65-ravit 4.10. ja samassa yhteydessä ohjelmassa on myös Toto-pelien SM-karsinta. Keskiviikkona 11.10. nähdään nuorten ohjastajatähtien Salamakypärät-lähtö.

TotoTV netti 600x300px

Maksu-tv-kanavat Disney Channel ja Disney XD siirtyvät 4.10. käyttämään jakelussa MPEG4-formaattia.

Nähdäksesi kanavat jatkossakin tarvitset Cable Ready HD -vastaanottimen, joka linkitetään yhteen TV-korttisi kanssa.
Lue lisää HD-vastaanottimista ja korttilinkityksestä täältä.

Mitä on optinen kuitu? Oma ja jaettu kaista? Kapasiteetin tarve nyt ja tulevaisuudessa? 5G? Miten saan kuidun kiinteistölleni?

Kaikista näistä ja monesta muustakin kerromme kuituinfoilloissamme, joita syyskuulle on varattu seuraavasti aktiivisten kyläyhdistysten maille:
to 14.9. klo 18 työväentalo, Antskog
ke 20.9. klo 18 Wallhalla, Barösund
to 21.9. klo 18 Tähtelän Asema

Tervetuloa mukaan niin paikalliset asukkaat kuin kaikki muutkin!
Kahvitarjoilu


Tulemme mielellämme keskustelemaan kuidusta myös muualle. Mikäli olet valmis kokoamaan yhteen naapurustoasi/kyläläisiäsi, ota yhteyttä asiakasneuvontaamme, niin pääsemme asiassa eteenpäin.